Επανέναρξη του αθλητισμού και της αθλητικής δραστηριότητας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» ενώ ο κύκλος των διαλέξεων αυτών πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πανδημία | Επανέναρξη του αθλητισμού και της αθλητικής δραστηριότητας 

ΠΕΜΠΤΗ 18.03 19:00-20:00 | Πύργος Βιβλίων (ΚΠΙΣΝ) – LIVE STREAMING

Ο αθλητισμός σε όλες του τις μορφές φαίνεται ότι ενισχύει και προστατεύει την υγεία των ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες θα παραμείνουν για καιρό ακόμα, ενώ τα άτομα που νόσησαν θα χρειαστεί να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιστροφή τους στον αθλητισμό. Εξετάζοντας την προοπτική της επανέναρξης του αθλητισμού στη συζήτηση αυτή, οι επιστήμονες της άσκησης και της υγείας θα δώσουν επαρκείς πληροφορίες για τη διαβάθμιση των κινδύνων προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των αθλητών και θα προτείνουν λύσεις για την ασφαλέστερη επιστροφή στην άσκηση.

Ομιλητές:
Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Κωνσταντίνος Τούτουζας, Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Συντονιστές:

Χάρης Τσολάκης, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων SE, Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Α’ Ορθοπαιδικής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνος SE

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – LIVE STREAMING

Μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Leave a Reply